Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να μην κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο πέτυχε μια πολιτική και συμβολική νίκη.

Να βάλει το όνομα του ΠΑΣΟΚ στη ρητορική όλων σχεδόν των υποψηφίων. Υπενθυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ο πρώην υπουργός δεσμεύθηκε πως, εφόσον εκλεγεί, το κίνημα θα επιστρέψει στο παραδοσιακό του όνομα και σύμβολα.

Πολλοί τότε του άσκησαν σκληρή κριτική, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με «ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ», αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος επέμενε ότι υπάρχει λύση.

Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει, όχι τρεις αλλά μία και όσο πλησιάζαμε προς τις εσωκομματικές κάλπες, ο ένας μετά τον άλλον ανέκρουσαν πρύμναν, εντάσσοντας στη πολιτική τους ρητορική το σύνθημα για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Ανοιχτό μάλιστα το ενδεχόμενο να επιστρέψει η ονομασία του ΠΑΣΟΚ, άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη ομιλία του από τα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη υπό τις ζητωκραυγές των συγκεντρωθέντων