Τη δική του εισήγηση για τη σύνθεση της κυβέρνησης που θα πρέπει να συγκροτήσει κάνει στον Αλέξη Τσίπρα ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος.

Ο αρθογράφος και κατά καιρούς συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, φτιάχνει μια μεγάλη λίστα με ονόματα τα οποία ο κ. Τσίπρας είτε πρέπει να αξιοποιήσει είτε πρέπει να στείλει σπίτι τους. Από τους διατελέσαντες υπουργούς στις προηγούμενες κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα, ο κ. Λακόπουλος αξιολογεί με θετικό τρόπο, λέγοντας ότι “ήταν μια χαρά υπουργοί” τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Σταθάκη, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Γιάννη Μουζάλα, τον Ανδρέα Ξανθό, τον Γιώργο Χουλιαράκη, την Όλγα Γεροβασίλη, την Έφη Αχτσιόγλου, τη Σία Αναστοπούλου, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Δημήτρη Λιάκο.

Στη λίστα των πετυχημένων, έστω και αν είναι πλέον απέναντι στην Κουμουνδούρου τοποθετεί και τους κ. Κοτζιά και Πανούση. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και ο Ηλίας Μόσιαλος, στον οποίο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ανατεθεί η αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Στον αντίποδα, ο κ. Λακόπουλος παρουσιάζει μια λίστα προσώπων που προκαλούν αποστροφή στους ψηφοφόρους, βάζοντας πρώτον σε αυτή την κατηγορία τον Πολάκη, τον οποία και εγκαλεί για ‘οικτρή συμπεριφορά”. Στα αρνητικά φορτισμένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνομιλητής του κ. Τσίπρα, τοποθετεί τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Παππά, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Νίκο Φίλη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, την Μυρσίνη Ζορμπά, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Νίκο Βούτση, την Ρένα Δούρου και τον Δημήτρη Παπαδημούλη.