Τον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που δεν πρέπει να υπουργοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν γίνει πρωθυπουργός έχει φτιάξει ο αρθρογράφος και συνομιλητής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λακόπουλος.

Αφού προβλέπει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης Μητσοτάκης τελειώνει, υποστηρίζει (anoixtoparathyro.gr) ότι θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν όταν φτιάξει τη δική του κυβέρνηση.

Και προσθέτει με νόημα πως «όσο δεν εμφανίζονται οι κατάλληλοι στη μαρκίζα και παίζουν τους υπουργήσιμους αυτοί που καταδίκασαν σε ήττα το 2019 τον Τσίπρα, απλώς αντί για ιδανικός πρωθυπουργός, θα εμφανίζεται ως ιδανικός αυτόχειρας».

Ο Γιώργος Λακόπουλος, λοιπόν, στο άρθρο που υπογράφει παρουσιάζει μια σειρά από στελέχη, για τους οποίους αφού τονίζει ότι είναι μια χαρά άνθρωποι, αναρωτιέται αν «τους βρίσκει κανείς συμβατούς με την εποχή και τις ανάγκες της στην διαρκώς μεταβαλλόμενη συγκυρία; Ουδείς βέβαια είπε ότι θα είναι υπουργοί του Τσίπρα. Αλλά και κανείς δεν είπε ότι δεν θα είναι».

Ο κατάλογος, λοιπόν, των ονομάτων που απορρίπτει κατηγορηματικά ο συνομιλητής του κ. Τσίπρα είναι ο εξής: «Ο Πολάκης, η Χριστοδουλοπούλου, ο Σκουρλέτης, ο Παππάς, ο Παπαδημούλης, ο Βούτσης, η Δούρου, ο Τζανακόπουλος, ο Φίλης, ο Φλαμπουράρης».