Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η καθιερωμένη διανομή του γεύματος αγάπης στους άστεγους του Λιμανιού από το Δήμο Πειραιά και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Δίπλα στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννη Βοϊδονικόλα.

«Κανείς δεν είναι μόνος στον Πειραιά», δήλωσε ο Προέδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας στη δήλωση του.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

«Όπως κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, βρισκόμαστε με τους ανθρώπους της ΚΟΔΕΠ στο λιμάνι για να προσφέρουμε στους άστεγους που μένουν εκεί, τα καθιερωμένα γεύματα αγάπης. Στη δράση αυτή παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Kostas Katsafados και ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Ιωάννης Βοϊδονικόλας. Ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η κοινωνική αλληλεγγύη από όλους μας είναι αναγκαία όσο ποτέ. Κανένας συνάνθρωπός μας που διαβιεί υπό δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να νιώθει μόνος του όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε

πειραιασ

Στον Πειραιά υπάρχουν άστεγοι που δέχονται να φιλοξενηθούν στις δομές του Δήμου κι άλλοι που δεν δέχονται να ενταχθούν, από επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά από την αρχή της πανδημίας, αλλά και γενικότερα, υλοποιεί προγράμματα και κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες της πόλης. Νιώθουμε ότι ως Δήμος είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο να αισθάνονται κι εκείνοι γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η ανάρτηση του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννη Βοϊδονικόλα

«Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος! Και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με τη σημερινή παρουσία μας εδώ, στο λιμάνι του Πειραιά, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά με τη διαρκή μας παρουσία 365 μέρες τον χρόνο, μέσω των ειδικών προγραμμάτων στήριξης και τις εθελοντικές δράσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Από τον Πειραιά στέλνουμε μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και ευχόμαστε το 2022 να μας επιφυλάσσει το τέλος της πανδημίας και την απαρχή της εξάλειψης των πάσης φύσεως κοινωνικών ανισοτήτων.

Καλή Χρονιά!».