Με τη δημοσκοπική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής να παραμένει σταθερή και τους πολιτευτές και βουλευτές να προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος για τις εκλογές - όποτε αυτές καθοριστούν -, ενδιαφέρουν έχουν συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες της χώρας που αναμένεται να γίνει «μάχη».

Μία εξ’αυτών είναι και η περιφέρεια Β’ Δυτικής Αττικής, όπου τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών δεν είναι και τυχαία. Η ΝΔ έχει 3 εκλεγμένους βουλευτές στην περιοχή (Κώτσηρας, Λιάκος, Μπούρας) και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν, τον Γιώργο Τσίπρα. Βεβαίως, έντονος ήταν ο σχολιασμός την περίοδο του 2019 για τον ίδιο, καθώς «κοινό μυστικό» αποτελούσε το γεγονός ότι αρκετοί δεν πήραν με «καλό μάτι» την υποψηφιότητά του, καθώς όπως ανέφεραν «στις περιοχές μας κατεβαίνει με GPS, δεν γνωρίζει τα μέρη μας, συνεπώς δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα». Την ίδια στιγμή, σχετικά άφαντος παραμένει ο ίδιος στην περιφέρεια που τον ανέδειξε ως βουλευτή, με την μοναδική του επίσκεψη να είναι μία...περαντζάδα από την Μάνδρα πριν λίγους μήνες, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή φαίνεται πως ανακάμπτει για τα καλά και το ΚΙΝΑΛ, με έναν πρώην υποψήφιο βουλευτή να προετοιμάζεται ήδη να δώσει τον μεγάλο αγώνα απέναντι στον έτερο Τσίπρα.

Ο λόγος για τον Μηνά Αναστασάκη, τον 37χρονο δικηγόρο και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης και έδρα την Ελευσίνα. Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, αποτελούσε ένα από τα μέλη της ομάδας επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου, όπως σας είχαν ενημερώσει πρώτοι τα parapolitika.gr (δείτε εδώ: Το όνομα-έκπληξη στην ομάδα επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου και η σχέση του με τη Φώφη Γεννηματά). Ο Ελευσίνιος δικηγόρος στις εκλογές του 2019 πιστώθηκε μέσω της υποψηφιότητάς του την άνοδο του χώρου στην ευρύτερη περιοχή, όντας και ένα από τα πρόσωπα που η αείμνηστη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εμπιστεύτηκε, ενώ αποτελεί και έναν στενό συνομιλητή του Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Έχει διατελέσει - μεταξύ άλλων-, γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ελευσίνας, αναπληρωτής Γραμματέας Δικτύου Καταναλωτών και Ποιότητα Ζωής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ τώρα αποτελεί τον αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Επιστημονικών Φορέων του ΚΙΝΑΛ.

Με τον ίδιο να έχει ήδη ξεκινήσει τον αγώνα του, όντας αφουγκραζόμενος την ανάγκη όχι μόνο των στελεχών της περιοχής αλλά και του κόσμου που τον στήριξε έχει πάρει «για τα καλά επάνω του» την ανάγκη κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της παράταξης στην περιοχή. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν στις επόμενες εκλογές θα κατορθώσει να «εκθρονίσει» τον ξάδερφο Τσίπρα (που όλα δείχνουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Δυτική Αττική) από την βουλευτική έδρα, καθώς η τετραεδρική κατανομή δεν δίνει και πολλά περιθώρια.