Σε καραντίνα παραμένει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό σε προληπτικό μοριακό έλεγχο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα.

Την είδηση για την κατάσταση της υγείας του γνωστοποίησε ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέροντας πως: «Σε προληπτικό μοριακό έλεγχο βρέθηκα χθες βράδυ θετικός. Ευτυχώς η Μπέττυ και τα παιδιά είναι αρνητικοί. Έχω μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα και ελπίζω να είμαι σύντομα υγιής».



Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όσο και το σύνολο των μελών της οικογένειάς του έχουν εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα, η είδηση της νόσησης του Αλέξη Τσίπρα έκανε γρήγορα το γύρο των ελληνικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κύμα συμπαράστασης από απλούς πολίτες, αλλά και πολιτικούς όλων των χώρων.

«Εύχομαι περαστικά στον Αλέξη Τσίπρα! Έχοντας κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του, «Εύχομαι περαστικά στον @atsipras και να επιστρέψει σύντομα υγιής στα καθήκοντα του» τόνισε και ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θερμά περαστικά εννοείται. Να είναι καλά και γερός» ευχήθηκε με τη σειρά του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ευχές στο twitter απέστειλαν ακόμη στον κ. Τσίπρα οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Κούβελας, πλήθος βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το trend «Περαστικά Πρόεδρε» υπήρξε πρώτο στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο twitter.

Ειδικότερα, η ανάρτηση του κ. Τσίπρα για την κατάσταση της υγείας του σημείωσε 5.630 likes και περισσότερα από 1.300 μηνύματα από επώνυμους και ανώνυμους χρήστες.