Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τάση να κάνει το άσπρο μαύρο κάθε φορά που στριμώχνεται και να επιδίδεται σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, ελπίζοντας έτσι πως θα πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Για την κατάσταση στην «Αυγή» ουδείς επιχαίρει, όπως ψευδώς υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, για να μην αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες απέναντι σε μια εφημερίδα που με την προσωπική σφραγίδα του Αλ. Τσίπρα και της παρέας του παραλίγο να οδηγηθεί σε λουκέτο έπειτα από εβδομήντα χρόνια.

Γιατί η «Αυγή» ήταν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος του Αλ. Τσίπρα από την εποχή που ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον «ξαφνικό θάνατό» της τον προετοίμαζε μαζί με τον μυστικοσύμβουλό του, Θανάση Καρτερό, το διάστημα που ο τελευταίος είχε τα ηνία του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το γεγονός πως η «Αυγή» ήταν το αποπαίδι της Κουμουνδούρου το πιστοποιούν, άλλωστε, οι παρεμβάσεις στελεχών στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. του κόμματος. Ουκ ολίγες διαμαρτυρίες για περιφρόνηση του ιστορικού εντύπου. Βλέπετε, στον ΣΥΡΙΖΑ «λεφτά υπήρχαν» μόνο για να πατήσουν πόδι σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή για να φτιάξουν νέα της αρεσκείας τους.

Επίσης, καλό θα είναι και οι συνάδελφοι στην «Αυγή» να κάνουν την αυτοκριτική τους -όχι, φυσικά, όλοι-, διότι ποτέ δεν ύψωσαν ανάστημα απέναντι στη στρατηγική επιλογή του κ. Τσίπρα να αλώσει τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/1