Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που η αλήθεια είναι ότι έχουν φουντώσει στην περιφέρεια, έχουν κινητοποιήσει τα παλαιότερα και εμπειρότερα στελέχη της Ν.Δ., τα οποία αρχίζουν από τώρα να κάνουν… ασκήσεις επί χάρτου όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας έχουν ξεκινήσει ήδη να ακούγονται και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, καθώς κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο παρασκήνιο κάνουν λόγο για ψηφοδέλτιο το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι «το πιο δυνατό των τελευταίων αναμετρήσεων».

Οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, αναμένεται να διεκδικήσουν εκ νέου την είσοδό τους στη Βουλή. Τα δύο νέα πρόσωπα που αναμένεται να «ανακατέψουν τη σούπα» είναι αυτό της Ρένας Καραλαριώτου και του πρώην προέδρου της «γαλάζιας» οργάνωσης στη Λάρισα, Χρήστου Καπετάνου.

Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων σε ολόκληρο τον νομό. Ακόμα ένα όνομα που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κούρσα του ψηφοδελτίου είναι αυτό του πρώτου σε σταυρούς περιφερειακού συμβούλου, Θανάση Παιδή, ο οποίος έχει ζητήσει σταυρό στην περιφέρεια με επιτυχία αρκετές φορές.

Χωρίς να γνωρίζει κανείς ακόμα αν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι πολιτευτές των προηγούμενων εκλογών, Κώστας Τζανακούλης και Γιώργος Καραβάνας, η τράπουλα ανοίγει έτσι κι αλλιώς ικανοποιητικά και, αν στο ψηφοδέλτιο μπουν και ακόμα δύο γυναίκες, τότε προβλέπω αρκετό τρέξιμο για όλους.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/1