Το απόλυτο χάος επικράτησε εχθές στην Αττική Οδό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», με πολλούς οδηγούς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 5 ώρες. 

Έστω και καθυστερημέρα, η Αττική Οδός ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε από την παραχωρησιούχο εταιρεία να δοθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση και το μέγα ερώτημα που διακινούσαν στελέχη του είναι γιατί δεν έκλεισε η Αττική Οδός.

Ωστοσο, «ξεχνούν» ακόμα και τα όσα οι ίδιοι έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν.

Ήταν οι ίδιοι που έναν χρόνο πριν που είχαν καταθέσει ερώτηση προς την κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις για την απόφαση του τότε υπουργού αρμόδιου για τη Δημόσια Τάξη, Μ. Χρυσοχοϊδη, να «κλείσει» την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με πρόσχημα την κακοκαιρία Μύδεια, αλλά ουσιαστικά προκειμένου να προστατευθεί η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της, καθώς σύμφωνα με το νόμο 4663/20 προβλέπεται σημαντικό πρόστιμο (ακόμη και της τάξης του 1 εκ. €) για την κοινοπραξία που διαχειρίζεται την εθνική οδό, εφόσον η κυκλοφορία της διακοπεί συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για διάστημα μεγαλύτερο από μία ώρα.