Ρωτούν φίλοι και γνωστοί γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαγράφει τον Πολάκη, ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση κάθε φορά που ο λεγόμενος «αψύς Σφακιανός» τον εκθέτει, είτε κάνοντας αντιεμβολιαστικά κηρύγματα είτε προτείνοντας δεύτερη σχολή δικαστών και... εθελούσια στο δικαστικό σώμα είτε απειλώντας με... μετάθεση αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμο σε σερβιτόρο, επειδή δεν φορούσε τη μάσκα του. Επανήλθα, λοιπόν, στις πηγές μου, που μου μετέφεραν τα εξής:

- Υπάρχει ισχυρός προσωπικός δεσμός Τσίπρα - Πολάκη. Ο Πολάκης έμαθε στον πρόεδρο ψάρεμα και του μετέδωσε την αγάπη για το φουσκωτό (πρόσφατα πήρε άδεια οδήγησης ταχυπλόου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.). «Όταν είχαν πάει μαζί στη Σαντορίνη για τα εγκαίνια νοσοκομείου, ο Πολάκης πήγε με το φουσκωτό τα παιδιά του Τσίπρα στην Κρήτη - δεν ξεχνιούνται αυτά», μου είπε η πηγή μου.

- Υπάρχει ισχυρός δεσμός του Πολάκη με το κόμμα. «Για όποιον έχει πρόβλημα υγείας έχει τρέξει. Ακόμη και για τη μάνα τους έχει τρέξει». Με άλλα λόγια, είναι πολλοί αυτοί που πίνουν νερό στο όνομά του και μπορούν να του συγχωρήσουν πολλά.

- Αν δει κανείς κάτω από τις αναρτήσεις του στο Facebook (και στην Κουμουνδούρου τα βλέπουν…), υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει μέχρι το τέρμα, ακόμη και αν αυτό τον οδηγήσει σε δημιουργία νέου κόμματος. Ο ίδιος δεν απαντά σε αυτά, δηλαδή δεν κλείνει τη συζήτηση, αλλά το αφήνει να αιωρείται - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Αυτά προς το παρόν! Θέλετε κι άλλα;

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/1