Το Ουκρανικό μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αμφιθυμία ήταν ορατή από την πρώτη στιγμή. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι πάλι έπεσε τηλεφώνημα από την Κουμουνδούρου στον Πολάκη για να μην κάνει τον τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής και ότι πάλι παρενέβη ο Καρτερός για να βοηθήσει, ώστε να βγει μια γραμμή ισοδύναμα αντιρωσική και αντιΝΑΤΟϊκή.

Τελικά, ο Τσίπρας βγήκε «ευρωπαϊκά» (με καρδούλες), αλλά άφησε και τους φανατικά αντιΑμερικανούς συντρόφους να ξεσπαθώνουν ελεύθερα. Βέβαια, ο Πολάκης, παρά το τηλεφώνημα, δεν μπόρεσε να κρατηθεί πάνω από 48 ώρες. Αναρτώντας το σχόλιο του Βαξεβάνη εναντίον της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, υπερθεμάτισε στο γνωστό του ύφος, καλώντας τον πρωθυπουργό να «μαζευτεί»:

«Ποιος περιμένεις να σε ανταμείψει; Για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ομογενείς ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, και την ίδια στιγμή στέλνεις όπλα!!! Υ.Γ. Τον Δένδια, τον υπουργό Εξωτερικών, γιατί δεν τον κάλεσες στη σύσκεψη; Διαφωνούσε με την αποστολή που οργάνωσες ή νομίζεις πως είσαι στρατηλάτης;». Σκεφτείτε να μην του είχαν τηλεφωνήσει…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/3