Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Μαρκόπουλου από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Η ένταση κλιμακώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με τους δύο βουλευτές να εκστομίζουν εκατέρωθεν βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ολα ξεκίνησαν μετά την ομιλία του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό αλληθωρισμό καθώς όπως είπε «δεν κοιτάζει με την πρόταση την 1η θέση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά τη διαφύλαξη της 2ης και τον Νίκο Ανδρουλάκη», απαριθμώντας σειρά «σκανδάλων» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αλλάξει σειρά ομιλητών, φέρνοντας μπροστά στη λίστα τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε σε προσωπικό τόνο στον γαλάζιο βουλευτή. «Είσαι ο Γκαίμπελς του Μητσοτάκη» φώναξε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ αντέδρασε στο ίδιος ύφος του αποκαλώντας τον «Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα ο κ. Πολάκης... απείλησε πως θα κατέλθει υποψήφιος στη Β’ Πειραιά – εκλογική περιφέρεια του κ. Μαρκόπουλου – για να «αναμετρηθούν» με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να του απαντά αν τολμά να «κοπιάσει».