Στο ερώτημα γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκανε σαματά στην υπόθεση Novartis, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση πως άφησε ακάλυπτους και τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, όπως τον Ευ. Βενιζέλο, η απάντηση που φέρεται να δίνει ο ίδιος σε συνομιλητές του είναι πως: «Εμένα δεν θα μου φτιάχνουν την ατζέντα ούτε ο Μητσοτάκης με τον  Άδωνι Γεωργιάδη μήτε ο Αλ. Τσίπρας με τον Παύλο Πολάκη».

Επίσης, θεωρεί πως είναι για γέλια και για κλάματα η κριτική που του ασκεί η Ν.Δ., πως τάχα μου δεν αποδοκιμάζει τον «αψύ» πολιτικό, όταν ο ίδιος έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην τοξικότητα που παράγει ο πολακισμός, την οποία υιοθετεί πλήρως ο Αλ. Τσίπρας.

Ακόμη ένας λόγος που ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αρνείται να μπει στον «χορό» του ρυθμού που παίζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι έχει διαπιστώσει πως είναι πλέον στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να τον χτυπήσει το επόμενο διάστημα ανελέητα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν θεωρεί άσχετο το «καψώνι» που του έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, αρνούμενος να παραχωρήσει την Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής για να εκφωνήσει την ομιλία του στο περιθώριο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 5/2