Σε λίγο θα γίνω βαρετός γράφοντας για τον πυροσβεστικό ρολό που αναλαμβάνει σχεδόν σε όλα τα ανοικτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Η πιο πρόσφατη πυροσβεστική «επέμβαση» σχετιζόταν με τον περιφερειάρχη Πατούλη.

Με αφορμή, λοιπόν, τα προβλήματα που προκληθήκαν από την κακοκαιρία, έγινε αντιληπτό ένα ρήγμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον περιφερειάρχη Αττικής. Ο Πατούλης, που προφανώς και γνωρίζει τον ρολό που διαδραματίζει ο Δημητριάδης στο Μαξίμου, στην κεντρική κυβέρνηση, έσπευσε να του τηλεφωνήσει για να μιλήσουν. Αμέσως ο ψηλός του όρισε συνάντηση.

Όπως πληροφορούμαι λοιπόν (την Παρασκευή το μεσημέρι) οι δυο άνδρες είχαν μια άκρως εποικοδομητική κουβέντα. Μάλιστα, αφού επισήμαναν τα λάθη που έχουν γίνει, συνεννοήθηκαν προς αποφυγήν αντίστοιχων φαινομένων, (κυρίως) στο πεδίο της ασυνεννοησίας, να εγκαινιάσουν έναν πιο άμεσο τρόπο επικοινωνίας. με απλά λόγια, συμφώνησαν να υπάρχει ένα «κανάλι» συνεννόησης. 

Με αυτά και με κάτι άλλα, βλέπω τον Δημητριάδη μετά τους υπουργούς και τους βουλευτές να «φορτώνεται» και τους αυτοδιοικητικούς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 5/2