Νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος είναι από σήμερα ένας βαρυσήμαντος επιχειρηματίας της Μακεδονίας, ο Γιάννης Μασούτης.

Ο κ. Μασούτης διαδέχεται στον προεδρικό θώκο τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου που ανέλαβε στα μέσα του Αυγούστου 2021 και σήμερα τα μέλη της διοικητικής επιτροπής κατέθεσαν αίτημα παύσης του. Ας σημειωθεί ότι μόλις χθες ο κ. Χατζηθεοδοσίου είχε δηλώσει πως «7 από τα 11 μέλη της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης ζητούν πραξικοματικά την αποπομπή μου», ωστόσο, τα μέλη αυτά δίνουν μια διαφορετική εξήγηση σε όσα ο τέως πρόεδρος της ΚΕΕΕ ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε μια σειρά ζητημάτων προς διευθέτηση τα οποία με τον καιρό διογκώνονταν αντί να επιλύονται. Στις σοβαρές καταγγελίες επισημαίνεται πως ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι δεν αναγνωρίζει και ταυτόχρονα αμφισβητεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της Κεντρικής Ένωσης, οι οποίες είχαν αναληφθεί νόμιμα από προηγούμενες διοικήσεις ενώ την ίδια ώρα αμφισβητούσε και τους αναδόχους των υπό εξέλιξη ευρωπαϊκών και άλλων έργων.

Για τον λόγο αυτό τα μέλη της ΚΕΕΕ θεώρησαν ότι πλήττεται σημαντικά το κύρος της με κίνδυνο να τεθεί σε μαύρη λίστα και σοβαρό ενδεχόμενο την απόρριψη από ευρωπαϊκά έργα στο μέλλον.

Απαξίωνε το έργο των προηγούμενων διοικήσεων

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου απαξίωνε το έργο των προηγούμενων διοικήσεων της Κεντρικής Ένωσης αναφέροντας δημόσια και ενώπιον των μελών της Διοικητικής Επιτροπής ότι η Κεντρική Ένωση δεν εργάζεται αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας ενίοτε και ανάρμοστο λεξιλόγιο, προσβάλλοντας τα μέλη των Διοικητικών Επιτροπών των προηγουμένων θητειών, κυρίως δε τον εκλιπόντα Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μίχαλο αλλά και όλο το στελεχιακό δυναμικό της Κεντρικής Ένωσης.

Μάλιστα στον κ. Χατζηθεοδοσίου χρεώνουν ότι είχε προβεί σε αρκετές προσλήψεις με το σύστημα της σύμβασης παροχής υπηρεσιών χωρίς να τεκμηριώνει την ανάγκη της πρόσληψης και με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η Κεντρική Ένωση με σημαντικές δαπάνες.

Λιγότερο σημαντικό αλλά καθόλου ασήμαντο είναι το γεγονός πως ο κ. Χατζηθεοδοσίου είχε μια αδυναμία στις χοροεσπερίδες και σε αυτό έβρισκε αντιμέτωπα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ως προς τη διοργάνωσή τους, πόσο μάλλον τη δύσκολη αυτή πανδημική περίοδο που διανύουμε.

Πάντως, δεν συνηθίζεται ένας πρόεδρος που εκπροσωπεί έναν θεσμό με χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας την ίδια ώρα να διασκεδάζει και να «χτυπάει» παλαμάκια στην πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη και την επόμενη μέρα να βγάζει copy paste ανακοινώσεις με εκείνες του ΚΙΝΑΛ