Σε μία δήλωση που προκαλεί μεγάλες εντυπώσεις προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας, αναφέροντας ότι «η Άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που προβλέπει την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με πρόσκτηση επιπλέον έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale, 3 φρεγατών Belharra και τορπιλών για τα υποβρύχια υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας . Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων παλιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του Στέητ Ντηπάρτμεντ συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά ολικού συστήματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει «παρών» επί της αρχής του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, να καταψηφίσει την σύμβαση για τα Rafale και να ψηφίσει υπέρ των υπόλοιπων συμβάσεων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα