Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι ο πληθωρισμός απογειώθηκε στο 6,2%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, εξ’ αιτίας, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, των κακών χειρισμών από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε κοινή τους δήλωση επισημαίνουν: «Ο πληθωρισμός 6,2% συνιστά υψηλό 25ετίας. Η Ελλάδα του 2022 όμως δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1997».

«Απροστάτευτη η κοινωνία»

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΖΑ εξαπέλυσαν τα «βέλη» τους προς το Μέγαρο Μαξίμου: «Πληθωρισμός στις σημερινές συνθήκες σημαίνει πρωτοφανή ακρίβεια που ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα, υπονομεύει κάθε βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική, διαλύει την κοινωνική συνοχή. Φτάσαμε εδώ γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει επιλέξει να αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία. Φτάσαμε εδώ γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και ακόμα και σήμερα δεν τολμά να παρέμβει αποφασιστικά».

«Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί», τονίζεται χαρακτηριστικά στην κοινή δήλωση.

«Μέτρα ασπιρίνες»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι «η κυβέρνηση φέρνει μέτρα ασπιρίνες, όπως η επιδότηση με 39 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος και η αύξηση στον κατώτατο μισθό που αναμένεται να δοθεί από την 1η Μαΐου».

Παράλληλα, επιμένουν ότι η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος και επαναλαμβάνουν τις προτάσεις του κόμματος, που αφορούν στην στήριξη της ρευστότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι προτάσεις αυτές έχουν να κάνουν με την ελάφρυνση των φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα και τις ρύθμισης των αγορών με αυστηροποίηση του πλαισίου και πάταξη της αισχροκέρδειας.