Το νέο αφήγημα του Παπαγγελόπουλου και των αριστερών, που, όπως γράφει και ο Κουρτάκης, έχουν ένα καλό, ότι συνωμοτούν μεγαλοφώνως, έχει να κάνει με τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο Μίμης, που διαθέτει εμπειρία στις δικογραφίες, προεξοφλεί στις κατ’ ιδίαν κουβέντες του με την Παπαδάκου, τον Φιλιππάκη και εσχάτως και τον Μαντζουράνη (βλέπετε, οι δύο είχαν τσακωθεί για άγνωστη σε μένα αιτία), ότι θα γίνει παραπομπή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Λόγω αδυναμίας»

Ωστόσο, όπως διατείνεται, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη δικαστεί λόγω της αδυναμίας που εκτιμά ότι θα υπάρξει στη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου. Εδώ ταιριάζει το λαϊκό ρητό «Με την ψυχή και το χούι». Ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Νυχθημερόν

Ο αναπληρωτής επί της Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ασχολείται νυχθημερόν με τα πρόσωπα που πιθανόν θα συγκροτήσουν την έδρα που θα τον δικάσει. Και επειδή δεν μπορεί να κρατήσει μυστικό, δηλώνει σχεδόν βέβαιος προς τους συνομιλητές του ότι δεν θα καταστεί εφικτό να συγκροτηθεί Ειδικό Δικαστήριο. Δεν ξέρω γιατί το λέει, ωστόσο, επειδή ο Μίμης ασχολείται με αυτά, το μεταφέρω ως έχει.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 12 Φεβρουαρίου 2022.