Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς είναι πολύ ευχαριστηµένος από τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα µετά την οµόφωνη καταδίκη του από το Ειδικό ∆ικαστήριο.

Oπως µου µεταφέρουν πολιτικοί του φίλοι και τακτικοί συνοµιλητές του, είναι ευχαριστηµένος και από τις δηλώσεις που έγιναν και από το γεγονός ότι ως τοµεάρχης Υποδοµών πήγε µαζί µε τον πρόεδρο στα Τέµπη, αλλά και από το ότι του άφησαν χώρο για να πάρει πάνω του την επίθεση στην κυβέρνηση και, φυσικά, από τον πρόλογο στο βιβλίο του για τα ΜΜΕ, τον οποίο υπογράφει ο Τσίπρας, δείχνοντας πόσο «µαζί» ήταν σε όλα όσα συνδέονται µε τον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντίθετα, καθόλου ευχαριστηµένος -όπως µαθαίνω- δεν είναι ο ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος, όπως µου µεταφέρθηκε. Ούτε από τη χλιαρή δήλωση που έγινε από την Κουµουνδούρου µετά την ανακοίνωση της ετυµηγορίας ούτε από το τηλεφώνηµα που δεν του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε από το γεγονός ότι δεν προτίθενται να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έστω σε τιµητική θέση. Αντίθετα, αγκάλιασαν θερµά την Ελένη Τουλουπάκη, που αθωώθηκε και αν το θελήσει µπορεί να είναι και υποψήφια ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει η ώρα.

Μάλλον, πάντως, δεν θα το θελήσει, για λόγους που συνδέονται µε την αθώωσή της..