Αν και το πανελλήνιο τον γνώρισε καλύτερα μέσα από τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», με την Αγγελική Νικολούλη, εντούτοις ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος δεν είναι χθεσινός ούτε στη δημοσιογραφική μήτε στην πολιτική πιάτσα.

Επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά εκείνη την εποχή έπεσε θύμα των κατεστημένων μηχανισμών άλλων ισχυρών παραγόντων της περιοχής, που παρίσταναν τους «παπανδρεϊκούς» και στην πορεία κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κατερινόπουλος κάποια στιγμή τούς σιχάθηκε για τα παιχνίδια υπονόμευσης που έπαιξαν σε βάρος του, ειδικά όταν «κόπηκε» και από αντιπεριφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα. Μάλιστα, τότε έστειλε και μια επιστολή στον γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, η οποία αποδείχτηκε προφητική αφού τα πρόσωπα που «κάρφωνε» σε αυτή στην πορεία εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος παραιτήθηκε από υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, αλλά παρέμεινε στον χώρο του Κινήματος.

Όλα αυτά τα υπενθυμίζουμε γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη ο Κατερινόπουλος μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση και να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Από τη Νικολούλη... στον Νίκο.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 26/2