Με την 98χρονη μητέρα του Μαργαρίτα και τον αδερφό του και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου ανήρτησε φωτογραφία ο Νίκος Παπανδρέου.

Ειδικότερα και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές του 2019 έστειλε το μήνυμα της Winpeace δια των social media. Πρόκειται για μια ΜΚΟ, πρωτοβουλία της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου και της δημοσιογράφου, συγγραφέως και ακτιβίστριας Zeynep Oral, που ιδρύθηκε μετά την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια (1996) με σκοπό την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, την κατανόηση και συνεργασία των δύο χωρών.

«Εμείς οι γυναίκες της WINPEACE γνωρίζουμε ότι τα θύματα του πολέμου είναι πάντα τα παιδιά οι μητέρες και οι οικογένειές (…). Είμαστε με το πλευρό των λαών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, εκείνοι που θα πληρώσουν το τίμημα του πολέμου. Ζητάμε παύση του πολέμου τώρα» αναφέρει η δήλωση της Winpeace την οποία και δημοσίευσε ο Νίκος Παπανδρέου.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε διακρίνεται από αριστερά τη Ζeynep Oral, κριτικό θεάτρου και μέλος της WINPEACE, τη Φωτεινή Σιάνου συνδικαλίστρια, πρόεδρος του ΚΕΔΕ και μέλος της Winpeace, τη Μαργαρίτα και τη Nur Mardin, καθηγήτρια, ακτιβίστρια και συνιδρύτρια του συνδέσμου μαζί με την Oral. Στη συνάντηση βρέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου.