Την ανησυχία του συστήματος Σαββίδη για τις κυρώσεις της Δύσης σε σχέση με τους Ρώσους ολιγάρχες, μας μεταφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr. 

Όπως διαβάζουμε, οι άνθρωποι του ομογενούς επιχειρηματία δείχνουν να μην πιστεύουν ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου ολιγάρχη. Ωστόσο το big mouth σημειώνει πως οι συνεργάτες του Ιβάν δεν έχουν καταλάβει ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση, καθοδηγείται από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ομολόγων. 

Παράλληλα η στήλη μεταφέρει μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που θέλει τον Ιβάν Σαββίδη, παρά την απουσία του από την Ελλάδα, να διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον πρόεδρο (παραμένει να υποθέσω) των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ, δεν σας κρύβω με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις των Δυτικών σε σχέση με τους Ρώσους ολιγάρχες που ρίχνουν ρούβλια με το τσουβάλι στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ένας απ’ αυτούς είναι προφανώς και ο «δικός» μας Ιβάν Σαββίδης, που αν και εξαφανισμένος, μας έχει αφήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Open, για να κάνει την σχετική προπαγάνδα υπέρ Πούτιν. Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι του ομογενούς επιχειρηματία έχουν συνηθίσει στην ατιμωρησία, δείχνουν να μην πιστεύουν ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου ολιγάρχη. Απεναντίας, τα παλικάρια και οι κυρίες του Ιβάν εκτιμούν ότι η όλη συζήτηση που επιχειρεί να ταυτίσει τον Ρώσο επιχειρηματία, με τους υπόλοιπους ομοεθνείς ολιγάρχες, εκπορεύεται από κέντρα που θέλουν να δουν τον Σαββίδη να φεύγει από την Ελλάδα. Προφανώς όλοι αυτοί (οι συνεργάτες του Ιβάν) δεν έχουν καταλάβει ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση, καθοδηγείται από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ομολόγων. Και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων όταν ακούγεται το όνομα Σαββίδης «χτυπάει» κόκκινο.

Επαφές με Τσίπρα και Καμμένο

Αν και μπορεί να φαντάζει ολίγον υπερβολικό, πιστέψτε με ανταποκρίνεται πέρα ως πέρα στην πραγματικότητα. Αναφέρομαι στην πληροφορία που θέλει τον Ιβάν Σαββίδη, παρά την απουσία του, από την Ελλάδα, να διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον πρόεδρο (παραμένει να υποθέσω) των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Ο Ιβάν, αν και Ρώσος, δεν εγκατέλειψε τα φιλαράκια του, όταν εκείνα έχασαν την εξουσία τους, γεγονός που καταδεικνύει εκτός των άλλων και το βάθος της σχέσης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με τους δύο πολιτικούς άνδρες.