Σφαγή στην ποδιά του ΚΙΝ.ΑΛ... μαθαίνω πως γίνεται! Ήδη έχουν αρχίσει οι πλαγιομετωπικές προσεγγίσεις και πτήσεις για το ποιος θα συγκυβερνήσει με ποιον την επόμενη μέρα των εκλογών.

Το «μήλον της Εριδος» στην προκειμένη περίπτωση αποτέλεσε ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Αρβανιτίδης, που σε αποστολή της Βουλής στο Παρίσι κατά τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Στρατηγική Οικονομικής Αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης του «την έπεσαν»! Από τη μια, ο Μάξιμος Σενετάκης της Ν.Δ., από την άλλη, ο Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τα παζάρια με ποιον από τους δύο θα συνεργαστεί το ΚΙΝ.ΑΛ. σε περίπτωση που δεν έχουν την αυτοδυναμία.

Συζήτηση

Οι τρεις άνδρες που συμμετείχαν στις εργασίες της Διάσκεψης είχαν πολύ χρόνο να ζυμωθούν, να γνωριστούν και να επιχειρηματολογήσουν περί συγκυβέρνησης. Πάντως, ο έμπειρος κοινοβουλευτικός Γιώργος Αρβανιτίδης έπαιξε το παιχνίδι τους, αλλά δεν αποκάλυψε τα χαρτιά του! Γνωρίζοντας την κοινή αγάπη Σενετάκη και Αρβανιτίδη για το πινγκ πονγκ και τις αναλύσεις, για το πόσο τους χαλαρώνει το άθλημα, η ζυγαριά έγειρε προς τα δεξιά!
 

Κοινές ανησυχίες

Από την άλλη, κοινές ανησυχίες μοιράστηκαν οι Αρβανιτίδης - Χαρίτσης για τα ενεργειακά και τις ΑΠΕ, με τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. να θυμίζει πως η έκδοση ευρωομολόγου, που πρώτο το ΠΑΣΟΚ πρότεινε κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης, τότε ήταν ταμπού για την Ε.Ε. Στο τέλος του ταξιδιού, στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ο κ. Αρβανιτίδης έπεσε πάνω στον ΓΑΠ και εκεί όλα τα σενάρια άλλαξαν!

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 26 Μαρτίου2022.