Κανονική παρέλαση «γαλάζιων» υπουργών πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα.

Την αρχή έκανε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ακολούθησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και τελευταία στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως, η οποία ήταν η μόνη που ήρθε για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση με θέμα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας.

Το ενδιαφέρον είναι πως ουδέποτε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας δεν είχε τύχει να επισκεφθούν τη Λάρισα τρία κυβερνητικά στελέχη σε ισάριθμες ημέρες εντός της ίδιας εβδομάδας, δεδομένου φυσικά του απαγορευτικού που είχε επιβληθεί εκ των πραγμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε την πλειονότητα των «γαλάζιων» στελεχών να μιλάνε ξανά για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ανεξαρτήτως αν η διαρροή που γίνεται (αλήθεια, με ευθύνη ποιου;) είναι πως το σενάριο του Μαΐου έχει καεί οριστικά και όλοι προσανατολίζονται πλέον για τις αρχές του φθινοπώρου.

Να σας ενημερώσω, λοιπόν, πως στο παρασκήνιο όλων των συζητήσεων άπαντες θα ήθελαν να έχουμε ξεμπερδέψει ήδη με τις εκλογές, καθώς θεωρούν πως η κατάσταση μπορεί να «μπερδευτεί» ακόμα περισσότερο.

Μου έλεγε, για παράδειγμα, πολύπειρος, κομματικός, παράγοντας της Θεσσαλίας πως είναι αδιανόητο να πας σε κάλπες τον Μάιο, ενώ τον Απρίλιο θα σκάσουν στην αγορά και στα νοικοκυριά οι νέοι λογαριασμοί ρεύματος. Θεωρώ δεδομένο πως όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο τραπέζι του Γρηγόρη Δημητριάδη και αυτό, φυσικά, δεν το γράφω τυχαία…

*Δημοσιεύτηκε στο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 26 Μαρτίου 2022