Αν δεν κάνω λάθος, σε κάποια από τις σελίδες που γράφει ο Κουρτάκης, κατά καιρούς έχω εντοπίσει κάτι αναφορές σχετικά µε την αποτελεσµατικότητα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα. Εσχάτως διακρίνω µια εκτεταµένη γκρίνια σε σχέση µε την αποτελεσµατικότητα του ανδρός.

∆ήµαρχοι, περιφερειάρχες και κάθε (αυτοδιοικητικής) καρυδιάς καρύδι έχει αρχίσει να την «πέφτει» στον Πέτσα, µε αφορµή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απονοµή των πόρων του προγράµµατος «Αντώνης Τρίτσης». Πολλοί εξ αυτών έχουν φτάσει µέχρι και στο Μαξίµου, προκειµένου να περιγράψουν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαµορφωθεί.

Μάλιστα, πριν από κάνα δυο µήνες, ο πρόεδρος Μητσοτάκης φώναξε στο γραφείο του τον αναπληρωτή υπουργό και του ζήτησε να επισπεύσει τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράµµατος. Από τότε έχει κυλήσει µπόλικο νερό στ’ αυλάκι, χωρίς µέχρι σήµερα να έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Μάλιστα, τότε, αν δεν κάνω λάθος, ο πρωθυπουργός όρισε ως άτυπο τοποτηρητή και τον υπουργό Άκη Σκέρτσο, προκειµένου να παρακολουθεί την αποτελεσµατικότητα του Πέτσα.

Αν κρίνω από την γκρίνια των κάθε λογής αυτοδιοικητικών, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο συγκεκριµένο πεδίο. Απεναντίας, µαθαίνω ότι ο υπουργός Πέτσας ακολουθεί µια τακτική που βρίσκεται στις αντενδείξεις της πολιτικής. Προσπαθεί στη θεωρία να µεγαλώσει τον όγκο του προγράµµατος, για να υποσχεθεί περισσότερα στους δηµάρχους. Ωστόσο, εκείνο που έχει στο τέλος αξία είναι πόσα έργα θα γίνουν στην πράξη και όχι πόσα θα υποσχεθεί ο υπουργός.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 2/4