Δυναμιτίστηκε το κλίμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έντονη διαμαρτυρία του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Πάνου Σκουρλέτη προς τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη μη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τροπολογία που αφορούσε τα νέα μέλη.

Τα στελέχη της Ομπρέλας, εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι πολλοί αντιπρόσωποι είχαν αποχωρήσει από το συνέδριο, θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να θέσουν σε ψηφοφορία την τροπολογία για αυτοπρόσωπη παρουσία, έστω και μια φορά διαδικτυακά, προκειμένου κάποιος να θεωρηθεί μέλος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνοντας τον λόγο μάλιστα ζήτησε σε δύο μήνες να γίνει καταταστικό συνέδριο, προκειμένου να αποφασιστούν αυτά τα θέματα. 

Στον πρώην υπουργό Οικονομικών απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος του είπε ότι οι σύνεδροι είναι υπαρκτά πρόσωπα και όχι εικονική πραγματικότητα και ότι στις 15 Μαϊου όλα αυτά τα μέλη θα κληθούν για να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή.

Για την ιστορία, το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν οι αίθουσα του συνεδρίου είχε αδειάσει, καθώς πολλοί σύνεδροι της επαρχίας είχαν αποχωρήσει για τα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Ομπρέλας έκαναν λόγο για λαθροχειρία, καθώς, όπως έλεγαν, ψήφιζαν όχι μόνο σύνεδροι και άλλοι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι η πρόταση θα μπει σε ψηφοφορία στις 15 Μαΐου, μαζί με την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχουν σε μια διαδικασία που απαξιώνει το σώμα.

Στις 15 Μαΐου λοιπόν οι οποίες αποφάσεις για καταστατικό