Ένα σχέδιο για να «αποφορτιστεί» το ποσοστό των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων, στη διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να μην υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα λέγεται πως συζητήθηκε στους κόλπους της ηγεσίας του κόμματος και των έμπιστων συνεργατών του κ. Τσίπρα.

Η ιδέα που έπεσε ήταν να βρεθεί ένα νέο πρόσωπο, που να μην ανήκει στη σκληρή ομάδα των «προεδρικών», ούτε όμως και στην «Ομπρέλα» ή σε κάποια άλλη από τις υφιστάμενες τάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία και να υπάρχει ως εναλλακτική λύση για όσους ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των λευκών ψηφοδελτίων, που τυχόν θα εκφράσουν μιας μορφής δυσαρέσκεια για τον έναν και μοναδικό υποψήφιο.

«Απάντηση»

Παράλληλα, θα ήταν μια «απάντηση» σε όσους μιλάνε για διαδικασία τύπου «Φιντέλ Κάστρο» με έναν και μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι οι σκέψεις αυτές δύσκολα θα έμπαιναν στο στάδιο της υλοποίησης, με πρώτο και σημαντικότερο λόγο ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένα τέτοιο πρόσωπο, που θα αναλάμβανε χρέη «λαγού».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 16 Απριλίου 2022.