Μπορεί το Μαξίμου να μιλάει για κάλπες στο τέλος της τετραετίας, εντούτοις στη Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείουν έναν εκλογικό αιφνιδιασμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή ψηφοδελτίων έχει ήδη ξεκινήσει να σκανάρει τον χάρτη, να ξεσκαρτάρει τις προτάσεις και τις αυτοπροτάσεις που έχουν αποσταλεί και βρίσκονται στην ψηφιακή πλατφόρμα, και να «χτίζει» τα ψηφοδέλτια σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Ας δούμε ποια πρόσωπα έχουν «κλειδώσει» ή παίζουν δυνατά για μια θέση στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στην Α΄και Β Θεσσαλονίκης. 

Εκλογική Περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης

Το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη έδρα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην πρώτη περιφέρεια έχει ενεργοποιήσει ήδη το ενδιαφέρον πολλών επίδοξων «μνηστήρων» της. Ισχυρός παίκτης στην εκλογική περιφέρεια είναι ο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι στις εκλογικές αναμετρήσεις. Διαθέτει σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το ποντιακό στοιχείο λόγω καταγωγής.

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που έτρεξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Ανδρώθηκε πολιτικά στις τάξεις της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 2003 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Συκεών- Νεάπολης.

Σίγουρη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου του 2019 βρέθηκε στη δεύτερη θέση, χάνοντας την έδρα από τον Χάρη Καστανίδη.

Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο γιατρός και εξ Ανωγείων Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς να εγκαταλείπει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, «οργώνει» τις γειτονιές της συμπρωτεύουσας, θέλοντας να έχει σταθερά καλή επαφή με τους συμπατριώτες του, αλλά και να είναι γνώστης των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ένα από τα νέα πρόσωπα που συζητούνται για το ψηφοδέλτιο είναι και αυτό της Πέννυς Δαλαμπούρα. Γιατρός στο επάγγελμα, προέρχεται από τα σπλάχνα της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και έχει περάσει από τον τομέα Επικοινωνίας και την ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ακούγονται τα ονόματα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη, του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το 2019 Χρήστου Παπαστεργίου, του Σπύρου Βούγια, του αντιδημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου Κώστα Σωτηράκη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, του Γιώργου Πινακίδη και της αντιδημάρχου Παύλου Μελά Χαράς Αμανατίδου.

Τον τελευταίο καιρό έχει διακινηθεί πολύ έντονα και το όνομα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη, καθώς και του συνταγματολόγου και πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος από τα χρόνια της Ευρωβουλής διατηρεί προσωπική σχέση µε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ερωτηματικό - και μάλιστα μεγάλο - εξακολουθεί να παραμένει αν η ευρωβουλευτής του κόμματος Εύα Καϊλή επιλέξει να μετακομίσει από τις Βρυξέλλες για την ελληνική Βουλή. Αν αυτό συμβεί, η εκλογική «τράπουλα» στον Νομό θα ανακατευτεί για τα καλά και θα ανατρέψει τις υφιστάμενες ισορροπίες, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά στα τόπια των άλλων υποψηφίων, αφού η ευρωβουλευτίνα διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κομματική βάση και στην τοπική κοινωνία.

Εκλογική Περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης

Πλην του νυν βουλευτή και αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργου Αρβανιτίδη, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, στη μάχη των εθνικών εκλογών ετοιμάζεται να ριχτεί ο προερχόμενος από τη νέα γενιά της Παράταξης, Κώστας Πετρίδης, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη για την πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη στη συμπρωτεύουσα. Διαθέτει ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό και δικούς του πυρήνες σε όλους τους δήμους, έχοντας παράλληλα μεγάλο ακροατήριο σε όλη τη Β' Θεσσαλονίκης, παρά τη μεγάλη ανομοιογένειά της.

Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Θανάση Γλαβίνα, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Γλαβίνα, ο οποίος εκλεγόταν από το 1981 έως το 1996 στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ακούγονται εντόνως τα ονόματα των κ.κ Μιχάλη Πάππου, Γιώργου Φεστερίδη, Δημήτρη Ζακαλκά, Συμεών Καψάλα, Γιάννη Μπατζαρακίδη, Βίκυς Παπαγεωργίου, Δημήτρη Στοϊτσα, Μαρίας Κιλαζίδου, καθώς και του αγροτοσυνδικαλιστή Θύμου Φωτεινού.