Για να καταλάβετε πόσο βαθύς είναι ο εσωκομματικός διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ, με την απόσταση μεταξύ προεδρικών και «Ομπρέλας» να φαίνεται αγεφύρωτη, ένα θα σας πω: Ο Κώστας Πουλάκης και ο Δημήτρης Πλουμπίδης δεν εξελέγησαν σύνεδροι!

Ο πρώτος είναι ο δημοσκόπος της Κουμουνδούρου, συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, σοβαρός στις αναλύσεις του και ιστορικό στέλεχος της παράταξης. Ο δεύτερος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας επί Ξανθού - Πολάκη. Και οι δύο δεν κατάφεραν αυτό που κατάφεραν περίπου 5.000 μέλη του κόμματος, να πάνε δηλαδή στο Συνέδριο για να υπερψηφίσουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή ηγεσίας από τη βάση.

Στις περιοχές που επρόκειτο να εκλεγούν, στην Αθήνα, η «Ομπρέλα» έχει ισχυρές δυνάμεις και πέτυχε να τους αποκλείσει! Επίδειξη δύναμης, αλλά και επιθετική ενέργεια ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε στην Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο να γίνουν σύνεδροι με συμφωνία μεταξύ των τάσεων, αλλά κρίθηκε τελικά ότι, παρόλο που η «Ομπρέλα» θα το δεχόταν, θα ήταν ομολογία εσωκομματικής ήττας και θα έκανε ζημιά στην εικόνα των προεδρικών. Βέβαια, κατάφεραν και οι προεδρικοί ανάλογο χτύπημα στην «Ομπρέλα», αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, όπως έμαθα, εξελέγη με... κλήρωση, αφού ισοψήφησε με άλλον έναν στην τελευταία θέση. Ένας πρώην υπουργός και τομεάρχης Άμυνας να καρδιοχτυπά για να εκλεγεί σύνεδρος, ε, είναι πολύ σπάνιο και πολύ χαρακτηριστικό της εσωκομματικής έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 16/4