Προ ολίγων ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την εκλογική του κάθοδο στο Ρέθυμνο, αλλάζοντας έτσι μία (συνολικά δύο οι αλλαγές) από τις 3 διαθέσιμες έδρες στις οποίες μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα ως αρχηγός κόμματος.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στο Ρέθυμνο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την έδρα από το ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Ο συμβολισμός του Τσίπρα για την κάθοδό του στην περιοχή ήταν σαφής. Επανάκτηση της βουλευτικής έδρας.

Βέβαια, με αφορμή την χθεσινή του επίσκεψη στα Ανώγεια αλλά και σήμερα στην πόλη του Ρεθύμνου όπου περιόδευσε στην αγορά της πόλης και μιλώντας ταυτόχρονα στους πολίτες, τα πράγματα φαίνεται πως δεν πηγαίνουν όπως τα ήθελε. Τόσο χθες στα Ανώγεια, όπου ο κόσμος ήταν αισθητά μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και επ'αφορμή της σημερινής του περιοδείας στην πόλη, φαίνεται πως το κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα.

Χαρακτηριστικό της καθίζησής του στην Κρήτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του bigmouth, είναι το γεγονός ότι o Παύλος Πολάκης, γνωστοποίησε ότι η επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά ακυρώθηκε, με αφορμή την συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Η ακύρωση αυτή δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα από την Κουμουνδούρου, κάτι που αναδεικνύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χάσει το επίκεντρο αναφοράς που αποτελούσε τα προηγούμενα χρόνια το νησί.