Μια ανάρτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 24 ετών από τον θάνατο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, έκανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. 

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στις 23 Απριλίου, με αφορμή την επέτειο από την ημέρα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός έφυγε από τη ζωή: «Μεγάλο Σάββατο σήμερα, 23 Απριλίου στις Σέρρες. Στον τόπο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που σαν σήμερα πριν 24 χρόνια «ετελεύτησε τον βίο του» αλλά όχι το αποτύπωμα του στον δημόσιο βίο. Όσο μεγαλώνει η απόσταση από την ημέρα που «έφυγε» τόσο πιο έντονα μου έρχεται στο μυαλό η ανάμνησή του. Και τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι το μέγεθος του ανδρός», γράφει στο facebook.

Mάλιστα κάνει λόγω και για μια κουβέντα που του είπε κάποιος φίλος του στις Σέρρες: «Ο Καραμανλής είναι αξεπέραστος» μου είπε χθες στις Σέρρες ένας παλιός φίλος. Τι ήταν αυτό που τον έκανε «αξεπέραστο»; Η δωρικότητά του και η αίσθηση του καθήκοντος που τον ακολούθησε σε όλη την ζωή του. Η ικανότητα να παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς ποτέ να απομακρύνεται από τη λαϊκή βούληση. Η φιλοπατρία του και μαζί η πολιτική του εξωστρέφεια”.

Και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Όλα αυτά πήγαζαν από έναν πειθαρχημένο χαρακτήρα. Ολιγαρκή και μετρημένο. Που η δράση του μένει ανεξίτηλη 24 χρόνια μετά τον θάνατο του. Και θα μένει στο διηνεκές».