Αναμενόμενη ήταν η παρέμβαση των χιλιάδων λέξεων του Βαξεβάνη στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον δημοσιογράφο Λακόπουλο και τον πρώην υπουργό Σκουρλέτη.

Ο Λακόπουλος, που παίζει και ρόλο θεωρητικού στη (νέα) Αριστερά, έγραψε ένα άρθρο ασκώντας δριμύτατη κριτική στον σύντροφο Σκουρλέτη. Ο τελευταίος, που τα έχει επίσης λίγο χαμένα, πέρασε στην αντεπίθεση, απειλώντας (με την καλή έννοια του όρου) με αγωγή τον παλιό ΠΑΣΟΚο συνάδελφο.

Και εκεί που είχαν ανάψει τα αίματα ανάμεσα στον Λακόπουλο και τον Σκουρλέτη, τσουπ, πετάχτηκε και ο Βαξεβάνης, αραδιάζοντας χιλιάδες λέξεις, για να μας πείσει πόσο κακό κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ (και προφανώς και στον έναν και μοναδικό πρόεδρο της καρδιάς μας, Αλέξη Τσίπρα) ο σύντροφος Πάνος.
 

Κοινό μυστικό

Τσάμπα το γράψιμο, αφού στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Κουμουνδούρου αποτελεί (σχεδόν) κοινό μυστικό ότι ο Βαξεβάνης δεν έχει συγχωρήσει (και δύσκολα θα το κάνει σε αυτή τη ζωή) μια παλιά αναφορά του Σκουρλέτη εναντίον του, όταν ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήριζε τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» «νεοαυριανιστή». Και μπορεί ο Θεός να συγχωρεί, ο Βαξεβάνης όμως (όπως αποδείχτηκε) ποτέ.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 22 Απριλίου 2022.