Στην Κουμουνδούρου έχουν πάθει εμμονή με τις δημοσκοπήσεις γενικώς, περισσότερο όμως με αυτές της Abacus, που παρουσιάζονται στον Alpha με την επίβλεψη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Το γεγονός ότι έδειξε στην πρώτη της έρευνα το ΚΙΝ.ΑΛ. να πλησιάζει απειλητικά τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε ασυγχώρητο. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι στο επόμενο γκάλοπ υπήρξε μία… διόρθωση, όμως δεν κρίθηκε αρκετή. Η διαμαρτυρία ήταν έντονη και υπήρξε απειλή ακόμα και για εμπάργκο προς το κανάλι από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν γνωρίζω αν έπαιξαν ρόλο όλα αυτά, πάντως τον Απρίλιο δεν έχει παρουσιαστεί δημοσκόπηση της Abacus στον Alpha… Στην Κουμουνδούρου, ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν οι ίδιοι δείχνουν ότι η διαφορά με τη Ν.Δ. είναι 5-6 μονάδες και θεωρούν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει πέσει στις 2-3. Αραγε, θα δούμε κανένα τέτοιο γκάλοπ στην «Αυγή»;

Στο παρελθόν, πάντως, έπεσαν αρκετές φορές έξω σε σχέση με τις προβλέψεις για εκλογικά αποτελέσματα, στη βάση εσφαλμένων δημοσκοπήσεων, αλλά λένε πως «τώρα είναι αλλιώς» και ότι έχουν στη διάθεσή τους πιο ασφαλή νούμερα. Οι κάλπες, όταν στηθούν, θα δείξουν ποιος έχει δίκιο.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4