«Για ψηφοθηρικούς λόγους» υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Σκωτία προκειμένου να συναντηθεί με τον διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου. Μάλιστα καταλογίζεται στον Κ. Μητσοτάκη ότι «πήγε να πάρει ιδέες από το Dumfries House με στόχο την αξιοποίηση του «βασιλικού κτήματος» στο Τατόι».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται η επαναπροσέγγιση του φιλοβασιλικού κομματιού της συντηρητικής παράταξης, αλλά και ενός τμήματος της ακροδεξιάς το οποίο παραδοσιακά φλερτάρει με την μοναρχία.

«Το θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα Κάρολο, αλλά ο λόγος για τον οποίο πήγε, που δεν είναι άλλος από το να πάρει ιδέες στο Dumfries House για την αξιοποίηση των κτημάτων στο Τατόι», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορά στους Γκλύξμπουργκ

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γκλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο, όπως τονίζουν, «τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποφάνθηκαν οριστικά το 1974».

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γκλύξμπουργκ», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Συνιστά μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση... βασιλικών κτημάτων».

«Κτήμα του λαού»

«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι' αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας», επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το νέο "unfair" της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες», λένε μεταξύ άλλων στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου.