Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το Συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986. Στην πρώτη σειρά κάθονταν ο Δρακόπουλος, ο Κύρκος, ο Μπανιάς, ο Γιάνναρος, ο Ζαχαρέας κ.ά. Ηταν συνέδριο διάσπασης, παρά ταύτα υπήρξε αλληλοσεβασμός και συντροφικότητα.

Οι συγκρίσεις γίνονται αυτονόητα με το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κυριάρχησαν οι προσβολές, οι υβριστικές αναφορές, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Μπορεί όλα αυτά, λόγω και της προσμονής για εξουσία, να μην οδηγήσουν σε διάσπαση, ωστόσο είναι βέβαιο πως έχει επέλθει η ψυχική διάσπαση.

Όσοι, δε, παρακολουθούν το επίπεδο της σύγκρουσης στο Διαδίκτυο αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να συνυπάρξουν. Και είναι εμφανής η δυσκολία, καθώς μιλάμε για ένα κόμμα «σούπερ μάρκετ», όπου συνυπάρχουν ριζοσπάστες αριστεροί, στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς έως πρόσωπα της ψεκασμένης Δεξιάς.

Η συνύπαρξη τόσο ετερόκλητων ανθρώπων αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα, γιατί έτσι πιστεύει ότι θα ξανακερδίσει την εξουσία. Είναι πολιτικά βέβαιο πως όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4