Στους ρυθμούς των εσωκομματικών διαδικασιών του Κινήματος Αλλαγής κινείται και η Κρήτη, δεδομένου ότι το νησί αποτελεί βασική πηγή «πράσινων» πολιτικών δυνάμεων. Στις 8 Μαΐου αναμένονται οι αρχαιρεσίες στο ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων, των 4.200 συνέδρων, αλλά και του νέου ονόματος του κόμματος, ενόψει του Συνεδρίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 του μηνός.

Μια γεύση του κλίματος που διαμορφώνεται στην Κρήτη, μετά την εκλογή Ανδρουλάκη, πήρε ο πρόεδρος του κόμματος κατά την παραμονή του στο νησί τις ημέρες του Πάσχα. Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηράκλειο, αλλά και στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης. Ο τελευταίος τον συνόδευσε σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πληγέντες κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης, που έλκει την καταγωγή του από το Αρκαλοχώρι, συνοδευόταν επίσης από τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλο Μπαριτάκη, ενώ παρών ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και στελέχη του κόμματος και της δημοτικής Αρχής. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τη γραφειοκρατία, αλλά και την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά και άμεσα οι σεισμόπληκτοι, ζήτησε προσλήψεις περισσότερων μηχανικών, ενώ σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι πρέπει να αφορά όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 29/4