Για τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Στις συσκέψεις μάλιστα ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενναίο πακέτο, ικανό να «σβήσει» σχεδόν το σύνολο των ανατιμήσεων που καταγράφονται στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Τι γράφει το big mouth

Την παραμονή του συνεδρίου της ΝΔ επέλεξε ο πρόεδρος Μητσοτάκης, να ανακοινώσει το πακέτο των μέτρων για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκαν δύο τον αριθμό συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, στις οποίες εκτός από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα, συμμετείχαν ο διευθυντής του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής Σκυλακάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Γεραπετρίτης και Σκέρτσος, ο σύμβουλος επί των οικονομικών Άλεξ Πατέλης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και κάμποσοι ακόμη που σχετίζονται με το θέμα.

Στις συσκέψεις, ο πρόεδρος Κυριάκος, έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενναίο πακέτο, ικανό να «σβήσει» σχεδόν το σύνολο των ανατιμήσεων που καταγράφονται στους λογαριασμούς του ρεύματος. Από το ρεπορτάζ που έκανα χθες το απόγευμα, έμαθα ότι οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα αφορούν και στους λογαριασμούς που ήδη έχουμε λάβει.

Από κει και πέρα θα ανακοινωθεί κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ όπως μου έλεγε αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, το ψαλίδι που θα «πέσει», θα διαμορφώσει τα τιμολόγια στο 30% προ της ενεργειακής κρίσης. Κατά κοινή παραδοχή ότι η σημερινή κίνηση Μητσοτάκη, φέρνει ακόμη πιο κοντά το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Εκτός κι αν ο πρόεδρος είναι της λογικής (που δεν είναι) των προπονητών που «καίνε» τους παίκτες στην προθέρμανση.