Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
autodioikitikes_larisa
Παραπολιτικά

Οι αυτοδιοικητικές ζυμώσεις στη Λάρισα και τα πρόσωπα που συζητούνται για την «κούρσα» των επόμενων εκλογών

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο παρασκήνιο έχει ενδιαφέρον

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν πολύ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει αρχίσει το «πανηγύρι». Στον Νομό Λάρισας, και πιο συγκεκριμένα στους έξι περιφερειακούς δήμους, η κατάσταση που διαμορφώνεται στο παρασκήνιο έχει ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Ελασσόνας, ο δήμαρχος, Νίκος Γάτσας, νιώθει το «πλαγιοκόπημα» του πρώην αντιδημάρχου του, Διονύση Γκουρομπίνου. Στην αντίπερα όχθη, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου φαίνεται πως κατορθώνει να επουλώσει όλες τις πληγές της προηγούμενης αναμέτρησης.

Στον Δήμο Τυρνάβου ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Κόκκουρας, θεωρείται αυτή τη στιγμή ο «αδύναμος κρίκος» στην αυτοδιοικητική σκακιέρα του νομού. Στο παρασκήνιο αρχίζει να παίζει δυνατά το όνομα του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, Χρήστου Τσιτσιρίγγου.

Στον Δήμο Τεμπών, ο δήμαρχος, Γιώργος Μανώλης, συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, ωστόσο στο παρασκήνιο αρχίζει να… ανακατεύεται η κατάσταση. Κάποιοι κάνουν λόγο για τρίτη υποψηφιότητα.

Στον Δήμο Κιλελέρ, ο νυν δήμαρχος, Θανάσης Νασιακόπουλος, μοιάζει εκ των πλέον ισχυρών δημάρχων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα διακινείται το σενάριο της αποχώρησής του από την κούρσα των επόμενων εκλογών, με τον ίδιο να δίνει το χρίσμα σε νυν σύμβουλό του, γένους θηλυκού.

Στον Δήμο Αγιάς όλα θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση του Αντώνη Γκουντάρα. Απέναντί του ήδη γίνονται κινήσεις για τη δημιουργία «μπλοκ» και μέχρι στιγμής ακούγονται έντονα τα ονόματα του Χρήστου Χατζησαλάτα και του Θεόδωρου Ριζούλη.

Στον Δήμο Φαρσάλων, ο νυν δήμαρχος, Μάκης Εσκίογλου, φαίνεται πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις την επανεκλογή του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 29/4