Η παρουσία - και ομιλία - του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αναζωπύρωσε τις φήμες περί υποψηφιότητάς του στην Α' Θεσσαλονίκης με το κυβερνών κόμμα.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο γνωστός γιατρός είχε τοποθετηθεί τιμητικά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (που είχαν γίνει με λίστα) στην 20η και τελευταία και μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Από το 2019, ο Εξαδάκτυλος είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ συμμετέχει και στην επιτροπή των ειδικών υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό. Στην παρέμβασή του στο «γαλάζιο» συνέδριο, το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο εξής στον τομέα αυτό, ενώ μίλησε για την ανάγκη επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έχει τελειώσει το πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης και την ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ ασκεί την πλαστική χειρουργική τα τελευταία 25 χρόνια.