Τόσο κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της ΝΔ, όσο και κατά την λήξη αυτών, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό, η αναφορά του προέδρου Μητσοτάκη, στον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, όπως αναφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Ειδικότερα, η αναφορά έχει ως εξής:

Όπως έμαθα, ο πρωθυπουργός ήταν (σχεδόν) ενθουσιασμένος από το επίπεδο της οργάνωσης του Συνεδρίου, επιτυχία που την πίστωσε σε μεγάλο βαθμό στον νεαρό (γαλάζιο) γραμματέα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παραδέχονταν σε κατ’ιδίαν συζητήσεις ότι το 14ο Συνέδριο, ήταν χωρίς καμία υποσημείωση το καλύτερο που έχει ζήσει.

Πάντως για τους γνωρίζοντες λίγο καλύτερα το παρασκήνιο της διοργάνωσης, ρόλο και δη πρωταγωνιστικό έπαιξαν δύο στενοί συνεργάτες του προέδρου Κυριάκου. Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και τον επί χρόνια «κομματάρχη» του προέδρου της ΝΔ, από την εποχή που ήταν απλός βουλευτής, Θανάση Νέζη. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το φωτογραφικό στιγμιότυπο με τους δύο τους, το οποίο «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ψηλός. Βλέπετε, Δημητριάδης και Νέζης, από το 2004 έχουν δώσει μάχες και μάχες, τότε που κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν η ώρα, που ο Μητσοτάκης θα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού. Αυτοί οι δύο (και αναφέρομαι στον Δημητριάδη και τον Νέζη) το είχαν πιστέψει και με το παραπάνω.