Στις 11 Ιανουαρίου του 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Ν.∆. Εκτοτε οδήγησε την κεντροδεξιά παράταξη σε επτά νικηφόρες εκλογικές αναµετρήσεις.

Στον απόηχο του διπλού εκλογικού θριάµβου του κόµµατος του κ. Μητσοτάκη, στις κάλπες της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου, ο κοµµατικός µηχανισµός της Ν.∆. ανεβάζει ξανά στροφές και ετοιµάζεται για µια νέα µάχη, αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών, που είναι προγραµµατισµένες για τον προσεχή Οκτώβριο. Με «αέρα στα πανιά» της, λόγω της δίδυµης εκλογικής επικράτησης στις πρόσφατες κάλπες, στόχος της Ν.∆. είναι να ξαναβάψει µπλε τον χάρτη της χώρας, εν προκειµένω σε επίπεδο δήµων και περιφερειών.

Αλλωστε, αυτό ήταν και το µήνυµα του πρωθυπουργού στα στελέχη του κόµµατος τη βραδιά της 25ης Ιουνίου, στις δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς. «Για όσους έχετε "σύνδροµο στέρησης" από την εκλογική διαδικασία, σας θυµίζω ότι σε λίγους µήνες έχουµε δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές και σε έναν χρόνο ευρωεκλογές», είπε. Στο πλαίσιο αυτό, µε απόφαση του πρωθυπουργού ορίστηκε η task force που θα «τρέξει» το κόµµα στον δρόµο προς τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές, µε επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της Ν.∆., Γιάννη Σµυρλή.

Να σηµειωθεί ότι για τον Κ. Μητσοτάκη η νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρείται υψηλής σηµασίας, γεγονός που µαρτυρά και η σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.∆. για τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης, στην οποία συµµετέχουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραµµατέας του κόµµατος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Αµυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης, και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης.

Στην πρώτη γραµµή της µάχης ο βουλευτής της Ν.∆. και εµπειρότατος αυτοδιοικητικός ∆. Χατζηδάκης, ο Ορφέας Γεωργίου, πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆, η γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Χρ. Καλογήρου, ο γραµµατέας Οργανωτικού, Στ. Κονταδάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.∆., Ν. Ρωµανός, ο συντονιστής Γραµµατείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.∆., Μ. Κοροµηλάς, και ο γραµµατέας Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής, Γρ. Ζαφειρόπουλος. Στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συµµετέχουν ακόµη τα στελέχη του κόµµατος Ε. Σώκου, Α. Καρασαρίνης, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Μ. Νάτσιου, Πίστη Κρυσταλλίδου, ο πρόεδρος της ∆ιοικούσας της Ν.∆. Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείµοβιτς, και ο συντονιστής ∆ιαγραµµατειακού Ν.∆., ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Την οµάδα κρούσης της Ν.∆. συµπληρώνουν τα στελέχη πρώτης γραµµής Κ. Τσαγκλιώτης, Ν. Παπουτσής, ο γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, ο Γ. Παπαγεωργίου, ο Χρ. Μπουτσικάκης και ο Τάσος Γαϊτάνης.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/7