Στην «Ομπρέλα» αποφάσισαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, να μην υπονομεύσουν την εκλογή ηγεσίας από τη βάση στις 15 του μηνός, αλλά να συγκεντρώσουν όλες τους τις δυνάμεις για μια καλή επίδοση στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Δεν θα δώσουν «γραμμή» για άκυρα - λευκά, αλλά ούτε θα κάνουν καμπάνια για εγγραφή νέων μελών, εκτιμώντας ότι οι ψηφοφόροι δεν θα ξεπεράσουν τις 70.000 και άρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορεί να θριαμβολογεί ή, αν θριαμβολογεί, θα φαίνεται υπερβολικός.

Επιδίωξή τους είναι να πάρουν πάνω από το 30% στην Κ.Ε., ανατρέποντας τη δυσμενή εικόνα που δημιουργήθηκε με την εκλογή συνέδρων, όταν έπεσαν κάτω από το 30%.

Στην Κουμουνδούρου δεν ανησυχούν γι’ αυτό, αλλά νομίζω πως μάλλον δεν έχουν πολύ καλή πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Στην «Ομπρέλα» παίχτηκε να κατεβάσουν υποψήφιο απέναντι στον Αλ. Τσίπρα για την τιμή των όπλων.

Η ιδέα δεν προχώρησε, κυρίως γιατί το πρόσωπο στο οποίο επενδύουν, η Εφη Αχτσιόγλου, δεν θέλει να βγει απέναντι στον Τσίπρα παρά μόνο βελούδινα, δηλαδή αν ποτέ εγκαταλείψει ο ίδιος, πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγάλο κόμμα του ευρύτερου «προοδευτικού» χώρου. Είναι δεδομένο πάντως, όπως μου μεταφέρεται, ότι έχει αρχηγικές φιλοδοξίες, και αυτό το ξέρουν και στην Κουμουνδούρου και στην «Ομπρέλα».

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 7 Μαΐου