Στη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και Κ.Ε., εκείνο που είναι άξιο προσοχής και επιδέχεται ερμηνείες είναι μια υπαινικτική αναφορά του στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευτεί με «συλλογική ηγεσία».

Το επισημαίνουμε αυτό διότι, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ομολόγησε πως η «ενός ανδρός αρχή» στον ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν είναι αρκετή για να κατατροπώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, όπως συνέβη με την περίπτωση των στελεχών που ανήκουν στο μπλοκ της «Ομπρέλας», ωστόσο δεν φτάνει για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εθνικές εκλογές μόνο με τον ίδιο μπροστά.

Και γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι στο παρασκήνιο πάντα υπάρχει ανοιχτό το σενάριο στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές τη μάχη να μην τη δώσει μόνος του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή, να βάλει και άλλους στο κόλπο, με θεσμικό τρόπο, αλλά με σκοπό να «μοιραστεί» μαζί τους το ενδεχόμενο μιας νέας ήττας.

Οι πληροφορίες

Και εδώ έρχονται και κουμπώνουν οι πληροφορίες ότι σχεδιάζει να μοιράσει «αντιπροεδρίες» στο κόμμα σε κάποια πρόσωπα που έχουν ηγετικές φιλοδοξίες, όπως είναι η Ε. Αχτσιόγλου. Η τελευταία ήταν επιλογή του Αλ. Τσίπρα, για να βγει πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Κ.Ε. Καλού-κακού, όμως, να προσέξει, μήπως την «πάει» για «κάψιμο», αν την ορίσει αντιπρόεδρο του κόμματος.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 21 Μαΐου 2022.