Προβληματισμό και εντύπωση προκαλεί στους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και στους εμπλεκόμενους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, η στάση της αντιπολίτευσης να επιλέξει να μην ψηφίσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε «πηγαδάκι» βουλευτών εξέφρασε την απορία «είναι δυνατόν να μην ψηφίζουν για το συμφέρον της χώρας, δεν το περίμενα!».

Ο Τ. Δημοσχάκης της ΝΔ που συμμετείχε στον προβληματισμό είπε «ας έρθουν πάνω στους Εβρίτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να τους εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν και να δουν από κοντά τις επενδύσεις στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της συμφωνίας με τις ΗΠΑ».

Σε διπλανό «πηγαδάκι» άκουγε κοινοβουλευτικός με μεγάλη εμπειρία στη διπλωματία, και έδωσε μια άλλη οπτική με την οποία πολλοί συμφώνησαν. «Ο πρωθυπουργός έχει ένα όπλο στα χέρια του, χρωστάει χάρη στον Αλέξη Τσίπρα που δεν στηρίζει την συμφωνία και ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τι δώρο έκανε στον Κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι, ο πρωθυπουργός φεύγει με το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς έχει την διαπραγματευτική δυσαρέσκεια να παρουσιάσει στους Αμερικάνους, λέγοντας τους, πρέπει να με υπολογίσετε, γιατί είμαι συνεπέστατος, η συμφωνία πέρασε και έχω ένα μέτωπο της αντιπολίτευσης πίσω στην Ελλάδα που με περιμένει στην γωνία. Άρα πρέπει να γυρίσω πίσω με κάτι στα χέρια! Πήρα το κόστος άρα κάτι πρέπει να κερδίσω. Ήταν η ερμηνεία που πολλούς ενθουσίασε…