Στο ναδίρ βρίσκονται, πλέον, οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., όπως καταδεικνύουν οι επιθέσεις (κάποιες χυδαίες) που έχει δεχτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από εμβληματικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις Πολάκη, Τσακαλώτου και Καρτερού. Του τελευταίου έχει τη μεγαλύτερη σημασία, καθώς έγινε έπειτα από σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επισήμως αποφασίστηκε η έναρξη πολέμου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός μετά τη μαζική προσέλευση μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στις κάλπες του κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ότι υπάρχει τεράστια αιμορραγία μεσαίων στελεχών, συνδικαλιστών, αλλά και απλών ψηφοφόρων προς τον Ανδρουλάκη.
 

Σύγκρουση

Το προσεχές διάστημα το πολεμικό κλίμα θα ενταθεί, καθώς τα δύο κόμματα θα πάνε συγκρουσιακά προς τις εκλογές. Άλλωστε, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποκλείσει οποιαδήποτε προοπτική συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία τάση πολιτικής αυτοκτονίας. Προς επίρρωση της στάσης του, η ξεκάθαρη αντίθεσή του στη στάση των Γάλλων Σοσιαλιστών να συνεργαστούν με τον αντιευρωπαϊστή λαϊκιστή Μελανσόν.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 14 Μαΐου 2022.