Η στήλη σάς είχε ενηµερώσει την προηγούµενη εβδοµάδα για την κινητοποίηση που έκαναν οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαµαρά στους βουλευτές της Ν.∆. που διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας µε τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς και σε πολιτικούς του φίλους, προκειµένου να δηµιουργηθεί... µπούγιο κατά την τοποθέτησή του στο Συνέδριο της Ν.∆. την περασµένη Κυριακή.

Η κινητοποίηση πήγε... καλά, όµως το κακό για τον Μεσσήνιο είναι ότι ακόµα και ορισµένοι εκ των εν λόγω βουλευτών παραξενεύτηκαν αναφορικά µε το περιεχόµενο της οµιλίας του. Βλέπετε, άπαντες αναγνώρισαν ότι οι εποχές δεν προσφέρονται για ιδεολογικές αναζητήσεις, ούτε το διεθνές περιβάλλον και τα εθνικά θέµατα µπορούν να προσεγγίζονται µε... τσιτάτα του παρελθόντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς εκ των «σαµαρικών» κοινοβουλευτικών στελεχών µπήκε στη διαδικασία να υπερθεµατίσει, είτε µε δηλώσεις του είτε µέσω αρθρογραφίας, στα λεγόµενα του Αντώνη Σαµαρά για τη φυσιογνωµία της Ν.∆. και τις... κόκκινες γραµµές που έθεσε για την εξωτερική πολιτική.

Μάλιστα, ένας από αυτούς έλεγε σε «πηγαδάκι» µε συναδέλφους του και στελέχη της Ν.∆. πως «αν θες σώνει και ντε να µιλήσεις σε αυτή τη συγκυρία για... µάχη ιδεών, µε δεδοµένο ότι έρχονται εκλογές, µπορείς να το κάνεις όπως ο Βορίδης, που µίλησε απολύτως ενωτικά και συσπειρωτικά, ψάχνοντας τους εχθρούς... απέναντι και όχι εκ των έσω».

Παρεµπιπτόντως, ο συγκεκριµένος ήταν ως πιτσιρικάς και µέλος της Πολιτικής Ανοιξης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/5