Με άρωμα Ελλάδας πλημμύρισε ο Λευκός Οίκος στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος επισκέφθηκε της ΗΠΑ και είχε κλειστή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο. 

Η δεξίωση, με αφορμή την επέτειο 201 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, δεν θα μπορούσε να μην έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, το οποίο αποτυπώθηκε σε όλες του τις εκφάνσεις, καθώς στον Λευκό Οίκο την Δευτέρα στήθηκε ένα κανονικό παραδοσιακό γλέντι, με παραδοσιακή μουσική και τοπικές γευσείς. 

Συγκεκριμένα, το μενού ήταν ελληνικότατο, με σπανακόπιτα, παντζάρια, ντολμαδάκια και μπακλαβά για γλυκό, ενώ ο χώρος ήταν στολισμένες με γαλάζιες ανθοσυνθέσεις.

Η Τζιλ Μπάιντεν έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της δεξίωσης και η ορχήστρα διασκέδασε τους καλεσμένους με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. 

Από stories που έχουν ανέβει στο Instagram έπαιζε το «Πέρα στους πέρα κάμπους» και το «Νινανάι γιάβρουμ».

Όπως φαίνεται πρώτη το χορό έσυρε η Ελληνομερικανίδα αντικυβερνήτης της Καλιφόνια, η Ελένη Κουναλάκη και ακολούθησε ο Μάικ Μανάτος, επιχειρηματίας, και ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και την ομογενή Κέλι Βλαχάκις Χανκς.

Δείτε τα βίντεο