Μια διαφορετική διάσταση της δυναµικής και πολυεπίπεδης παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ δίνουν οι «γαλάζιοι» επιτελείς, παράλληλα βεβαίως µε τη σηµασία της επίσκεψης και της οµιλίας του στο Κογκρέσο.

Βλέπετε, µε δεδοµένο ότι η µάχη των επόµενων εθνικών εκλογών θα κριθεί στη διελκυστίνδα του Κέντρου, θεωρούν ότι η επιτυχία του ταξιδιού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αποτέλεσε µοιραίο χτύπηµα τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο µετριοπαθής κεντρώος ψηφοφόρος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να συγκρίνει εικόνες, χωρίς συναισθηµατικές εξάρσεις ή προκατάληψη, όπως π.χ. η µόνιµη εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη µια, ο Μητσοτάκης και, από την άλλη, η… αµήχανη εικόνα του Τσίπρα στο εξωτερικό ως πρωθυπουργού, που είναι ακόµη νωπή. Όσο για τον Ανδρουλάκη, η χαοτική απόσταση σε επίπεδο εµβέλειας και ακτινοβολίας είναι, αν µη τι άλλο, εµφανής σε αυτή τη φάση», λένε χαρακτηριστικά κορυφαία στελέχη του Μαξίµου, κοιτώντας τα πεπραγµένα του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον από διαφορετική οπτική γωνία. Σύµφωνα, δε, µε τους ίδιους κύκλους, κατέστη εκ νέου σαφές για ποιον λόγο η εµπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού σε σχέση µε τους αντίστοιχους δείκτες των ανταγωνιστών του παραµένει σταθερή, ανεξαρτήτως των όποιων σκαµπανεβασµάτων στις δηµοσκοπήσεις...

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 20/5