Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να απέχουν περισσότερο από ένα έτος, ωστόσο στο παρασκήνιο, όσον αφορά τις διεργασίες για τον Δήμο Λαρισαίων, οι συζητήσεις και οι κινήσεις όσων ενδιαφέρονται να βρεθούν απέναντι στον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς, δεδομένης της επιθυμίας της Ρένας Καραλαριώτου να μετακομίσει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Πρώτο ρόλο φαίνεται πως έχει ο Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος την προηγούμενη φορά με τη στάση του έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή στη συγχώνευση της πρώην ομάδας Τζανακούλη στο σχήμα της Ρ. Καραλαριώτου. Ο Λαρισαίος δικηγόρος κινείται εδώ και καιρό βολιδοσκοπώντας όλους αυτούς που επιθυμούν να παίξουν κάποιον ρόλο στην επόμενη ημέρα, ενώ φαίνεται πως διαθέτει τη στήριξη της πλειοψηφίας των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Ο ίδιος έχει διαμηνύσει την επιθυμία του να αναλάβει τα ηνία της δημοτικής παράταξης και να είναι εκείνος που θα δώσει την τελική μάχη απέναντι στον Απ. Καλογιάννη.

Εκτός δημοτικής ομάδας, τρία πρόσωπα κινούνται στο παρασκήνιο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να ηγηθούν του εκλογικού δημοτικού συνδυασμού: ο απόστρατος αντιπτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος, ο οποίος έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του και την κομματική ηγεσία της Ν.Δ., ο πρώην γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κώστας Μέγας, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, και ο δικηγόρος και μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. Βάσος Καραμπίλιας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/5