Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που προωθεί η αγαπητή υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, την ΟΝΝΕΔ.

Αναλυτικά η αναφορά του big mouth

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που προωθεί η αγαπητή υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Ακόμα και υπουργοί αναρωτιούνται πώς επελέγη αυτή η περίοδος για την προώθηση ενός νομοσχεδίου εν μέσω έντασης στα πανεπιστήμια και γιατί δεν έγινε στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν. Γενικά, οι καθυστερήσεις για μέτρα που έπρεπε να υλοποιηθούν έγκαιρα -όπως για παράδειγμα, η αναμόρφωση του αμαρτωλού ΔΟΑΤΑΠ, που παίρνει σύντομα σειρά- δεν εξηγούνται με βάση την πολιτική συγκυρία. Παράλληλα, αναζωπυρώνονται και οι συζητήσεις για τον ανασχηματισμό, που ως γνωστόν εναλλάσσονται με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, υπουργός ισχυριζόταν πως «το νομοσχέδιο της Κεραμέως, εάν τελικά δεν προχωρήσει, θα αποτελέσει καταλύτη για ανασχηματισμό». Πάντως, η υπουργός όχι μόνο δεν πτοείται από τις αντιδράσεις που προκαλούνται, αλλά ήδη έστειλε επιστολές στις πρυτανικές αρχές για να τους «δελεάσει» υπέρ του νομοσχεδίου…και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

-Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό που έχει καταφέρει η υπουργός Κεραμεως είναι μοναδικό. Έχει καταφέρει να είναι αντιδημοφιλής εκτός από τους μαθητές και στους παππούδες, τους μπαμπάδες, στους θείους και σε πολλές περιπτώσεις και στους… γειτόνους των μαθητών. Εσχάτως, η υπουργός Παιδείας κατάφερε να αποκτήσει και μια νέα ομάδα που την βρίζει (με την καλή έννοια) και αυτή δεν είναι άλλη από τους ΔΑΠιτες και τις ΔΑΠΙτισσες, τους οποίους με τους σχεδιασμούς που κάνει τους αφήνει «ανέργους». Μάλιστα, ενόψει του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι αν προσέλθει η υπουργός Νίκη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να «φάει» κράξιμο. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, αυτές τις μέρες προσπάθησε να κάνει μια σχετική διαχείριση κρίσης, θέλοντας να αποφύγει τα χειρότερα. Εν πολλοίς, μάζεψε την ένταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλυσε και το θέμα.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν όσοι γνωρίζουν: «Με την Κεραμέως ένα είναι σίγουρο. Ότι κάθε μέρα έχεις και από ένα θέμα». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο τολμηρή είναι η υπουργός! Επί τη ευκαιρία και μιας και αναφέρθηκα στην υπουργό Νίκη, εσχάτως στην πιάτσα έχουν αρχίσει και ακούγονται πολλά και ενδιαφέροντα για το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Για κάτι συσσίτια και κάτι αναθέσεις που βγάζουν… μάτι